Missie & Visie

Missie

Wij bieden verloskundige zorg op Walcheren en omstreken
Aanstaande ouders kunnen bij ons terecht voor professionele, kleinschalige en deskundige begeleiding. Er is veel tijd en persoonlijke aandacht waardoor wij zorg op maat kunnen geven. Onze werkwijze is gebaseerd op de wensen van onze cliënten, onze ervaring, wetenschappelijk onderzoek en onze Missie & Visie.

Visie

Zwanger zijn en het baren van een kind zijn natuurlijke processen. Ons doel is om dit proces te bevorderen, te bewaken en te ondersteunen.

Zorg en begeleiding
Dit natuurlijke proces verloopt beter als onze cliënten zich veilig voelen. Daarom kiezen wij ervoor om met een klein team te werken. Wij vinden de wensen van zwangere vouwen en hun partners  belangrijk en nemen uitgebreid de tijd om deze te bespreken. We plannen de spreekuren ruim in en werken met een bevalplan. Tijdens de bevalling zorgen we voor een continue begeleiding.

Kwalitatief hoogwaardige zorg
Wij zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen en het Kwaliteitsregister voor Verloskundigen. Deze organisaties zijn opgericht voor het bewaken van kwalitatief hoogwaardige zorg rondom en tijdens het geboorteproces. Via bij- en nascholingen en aanvullende opleidingen optimaliseren wij onze vaardigheden. Daarnaast werken wij intensief samen met zorgverleners, zoals gynaecologen, huisartsen en kinderartsen.

Wij adviseren; de cliënt beslist
Wij vinden het belangrijk dat je als cliënt de regie hebt over het zwangerschaps- en geboorteproces. Keuzes die gemaakt moeten worden gaan tenslotte over het eigen lichaam en eigen kind. Wij nemen rustig de tijd om je te informeren en adviseren zodat jij als cliënt uiteindelijk een beslissing kunt nemen die gebaseerd is op kennis en feiten.

Alle kennis en kunde over verloskunde onder twee daken in één praktijk
De verloskundigen binnen Verloskundige Praktijk Veere hebben eigen specialisaties en expertises. Dat maakt dat we samen veel ervaring in huis hebben om brede zorg te kunnen leveren. Zo bieden wij onder andere echoscopie aan, voorlichting over borstvoeding, advies over natuurlijk ouderschap en anticonceptie-advies. We werken nauw samen met verschillende zorgdisciplines in de regio.