Een zwangerschapscursus raden wij zeker aan

Als voorbereiding op de bevalling en de periode erna is het aan te raden om je aan te melden voor een zwangerschapscursus
Zeker als je je eerste kind verwacht. In onze regio heb je de keuze uit een aantal zwangerschapscursussen.

Je meldt je aan voor deze cursussen rond de 20 weken van je zwangerschap.

ZwangerTotaal

ZwangerTotaal is een groepsprogramma voor zwangere én pas bevallen vrouwen
Voor zwangeren ligt de nadruk op actief blijven en bewegen in de zwangerschap. Deze cursus is ook zeer geschikt voor vrouwen met (beginnende) bekken- of rugklachten. Voor pas bevallen vrouwen is de cursus gericht op het weer in vorm komen na de bevalling. ZwangerTotaal wordt gegeven door Eline Cijsouw (zij is een begrip op Walcheren). Eline is (bekken)oefentherapeute en heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van zwangeren. De groeplessen vinden plaats in Sint Laurens.

Aanmelden kan via de website of door te bellen naar 0118-501815

Zwangerfit

Naast aandacht over zwangerschap, bevalling en moederschap, wordt er ook veel aandacht besteed aan fysieke training.
Vanaf 16 weken kun je deelnemen aan deze cursus. De cursus wordt gegeven op woensdagavond van 19.30 – 20.45 uur in het gezondheidscentrum Koudekerke aan de Duinstraat 16D.

Aanmelden kan via de website

Zwangerschapsyoga
Zwangerschapsyoga leert je oefeningen die je vertrouwd maken met jouw manier van ademen en hoe die te gebruiken als instrument voor ontspanning, concentratie en kracht tijdens de zwangerschap en de bevalling. Je wordt je bewust van je lichaam en leert om te voelen wat je lichaam van je vraagt tijdens de bevalling. Er wordt tijdens de cursus vaak ook informatie verstrekt over de bevalling.

Voor zwangerschapsyoga kun je terecht bij praktijk TwoCare of bij Yogastudio Hart aan Zee.

Naast deze zwangerschapscursussen zijn er nog een heleboel andere mogelijkheden. Vraag ons hiernaar tijdens de controles.