Zodra je weet dat je zwanger bent, mag je je bij ons inschrijven voor verloskundige begeleiding

Hiervoor heb je geen verwijzing nodig van je huisarts. Wij maken dan een afspraak voor je op één van onze locaties (Serooskerke, Aagtekerke, Zoutelande) voor een eerste gesprek. Ook plannen wij de afspraak in voor de eerste echo. Deze vindt plaats rond de 7-8 weken van jouw zwangerschap.

Onze locatie Serooskerke

Het eerste gesprek

Het eerste gesprek ofwel intake zal ongeveer rond de 8e zwangerschapsweek plaatsvinden. Tijdens dit gesprek kun je al je vragen stellen en krijg je van ons informatie. Wij stellen vragen om een beeld te krijgen van je eventuele medische voorgeschiedenis en geven aan de hand hiervan advies over de vervolgcontroles. Ook krijg je informatie over de mogelijkheden tot prenatale screening. Hier kun je informatie lezen over prenatale screening.

Wij vinden het heel belangrijk dat je tijdens de intake aan kunt geven hoe jij de begeleiding van deze zwangerschap voor je ziet. Daarvoor plannen we ruim de tijd in (45-60 minuten). Heb je nog geen idee hoe jij het liefst de verloskundige begeleiding voor je ziet? Of heb je geen specifieke wensen? Dit is natuurlijk geen probleem. Je kunt te allen tijde bij ons aangeven hoe jij de zorg het liefst wil.