Een compact, professioneel en betrokken team met zelfstandige verloskundigen

Het is ontzettend leuk om iemand te kunnen begeleiden vanaf de eerste echo tot de laatste nacontrole en zo een goede band op te bouwen.
Het geeft ons als zelfstandige verloskundigen veel voldoening als aanstaande moeders en vaders zich op hun gemak voelen en hun verhaal en vragen bij ons kwijt kunnen. Wij zien steeds weer dat onze aanpak werkt.

Hendrikje de Backer, zelfstandig en gediplomeerd verloskundige

Na een periode van waarnemen in andere praktijken, kon in 2008 mijn lang gekoesterde wens in vervulling gaan:
Ik opende de deuren van Verloskundige Praktijk Veere. Vanaf 2010 werk ik samen met Kimberley. Iemand met wie ik mijn passie kan delen.

In de loop der jaren groeide de praktijk uit tot een geweldige plattelandspraktijk met twee locaties waar we ook echoscopie aanbieden!
Nu bijna 10 jaar later geniet ik nog iedere dag van mijn vak, het begeleiden van moeders en vaders naar de komst van een nieuw leven in het gezin of juist de geboorte van een gezin door de komst van het eerste kindje voelt voor mij als de kers op de taart. In 2013 (Ferre) en in 2016 (Heike) is het leven van mijn man en mij verrijkt door de geboorte van onze prachtige zoons. Wat een voorrecht om deze reis naar ouderschap te maken.

Ik hoop in de toekomst bij de komst van jullie prachtige kleintje betrokken te mogen zijn!

Hendrikje

Kimberley Berendsen, zelfstandig en gediplomeerd verloskundige, echoscopiste, MSc. i.o.

Zo lang ik me kan herinneren wilde ik maar één ding: verloskundige worden!
Hoe en waar deze fascinatie voor zwangerschappen en geboortes is ontstaan, weet ik niet meer. Wel weet ik dat ik mij direct nadat ik mijn middelbareschooldiploma op zak had heb ingeschreven voor de opleiding tot verloskundige in Rotterdam.

Tijdens de opleiding is mijn fascinatie overgegaan in pure passie voor zwangerschappen en bevallingen. Het vak verloskunde is enorm veelzijdig en dynamisch. Ik geniet dagelijks van mijn werk. Het is een voorrecht om vrouwen en partners te mogen begeleiden tijdens het proces naar ouderschap.

Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Verloskundige Praktijk Veere
en een korte tijd later ben ik mede-eigenaar geworden. Hendrikje en ik hadden vanaf het eerste moment een klik. Een mooie basis voor de praktijk. Inmiddels heb ik al veel baby’s in Walcheren op de wereld op mogen helpen.

Ik ben enorm leergierig en geen opleiding is mij teveel.
Momenteel volg ik een universitaire studie aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit van Antwerpen. Ik ben me nog aan het oriënteren op mijn afstudeerrichting maar zal waarschijnlijk voor “Onderzoeker in Gezondheid en Zorg” kiezen. De afgelopen jaren heb ik vele opleidingen en cursussen gevolgd. Vooral de opleidingen echoscopie en anticonceptie hebben voor een fijne uitbreiding van mijn dagelijkse werkzaamheden gezorgd. Ik geniet van de afwisseling in mijn spreekuren; van een allereerste echo kunnen maken en ouders laten kennismaken met hun kind, tot het plaatsen van een spiraal bij een vervulde kinderwens. Innoveren staat bij ons hoog in het vaandel. Dit in combinatie met mijn leergierigheid maakt dat onze zorg ook echt up-to-date is en breed gegeven kan worden. Terwijl het contact heel persoonlijk blijft!

Mijn vrije tijd
Als ‘paardenmeisje’ ben ik iedere dag bij mijn paard te vinden. Vaak samen met mijn twee kinderen: dochter Febe (2008) en zoon Luuk (2012). Daarnaast zijn we als gezin vaak in de natuur te vinden.


Tot ziens op de praktijk!
Kimberley

Nienke Steenhuis, waarnemend verloskundige

Ik geniet van het werk als verloskundige
Ik voel mij prima thuis in deze praktijk en geniet van elk spreekuur en iedere dienst met alle ruimte voor tijd en aandacht. Met veel plezier sta ik dag en nacht klaar voor (toekomstige) moeders, vaders en misschien broertjes en zusjes.

Ik vind het een voorrecht dat ik als verloskundige betrokken mag zijn bij de voor jullie zo speciale momenten. Graag zet ik mij in om deze momenten voor jullie zo mooi en prettig mogelijk te maken.

Nienke

Julia Zanders, waarnemend verloskundige

Ik werk nu een aantal jaar als verloskundige in de regio Zeeland, waarvan het grootste gedeelte met veel plezier bij Verloskundige Praktijk Veere.

De manier van werken bij Verloskundige Praktijk Veere sluit goed aan bij mijn eigen visie op het vak verloskunde. Ik vind het belangrijk dat er tijd en ruimte is om iedere zwangere te begeleiden op een manier die bij haar en haar partner past en met aandacht voor het natuurlijke proces van de zwangerschap, geboorte en de kraamperiode.

Ik geniet erg van mijn werk als verloskundige. Ik vind het bijzonder dit werk te kunnen doen en mensen te mogen begeleiden tijdens zo’n belangrijke gebeurtenis in hun leven.

Mijn vrije tijd besteed ik het liefst samen met mijn man en zoontje Bram (2019).

Tot ziens op de praktijk!