Over ons

Op onze pagina “de praktijk” heb je al kunnen lezen hoe wij onze zorg leveren als verloskundigen. Op deze pagina stellen wij ons voor!
Op dit moment zijn er drie verloskundigen werkzaam in de praktijk: Hendrikje, Kimberley en Nienke. Onze vaste waarneemster Julia is met zwangerschapsverlof!

Hendrikje de Backer

Na een opleiding fysiotherapie die Hendrikje in 2003 heeft afgerond, besloot ze haar droom achterna te gaan en verloskunde te gaan studeren. In 2008 is Hendrikje afgestudeerd als verloskundige in Rotterdam en in Brabant aan het werk gegaan.

Na enkele maanden waarnemen heeft Hendrikje Verloskundige Praktijk Veere geopend in Aagtekerke. Tot dat moment was er nog geen verloskundige zorg beschikbaar in de gemeente Veere en werden de zwangerschappen en bevallingen veelal door de huisartsen begeleid.

Nu heel wat jaren later geniet Hendrikje nog steeds iedere dag van haar vak. Het begeleiden van moeders en vaders naar de komst van een nieuw leven in het gezin of juist de geboorte van een gezin door de komst van het eerste kindje voelt voor haar als de kers op de taart. In 2013 (Ferre) en in 2016 (Heike) is het leven van haar en haar man verrijkt door de geboorte van hun prachtige zoons.

Kimberley Berendsen

Kimberley is in 2010 afgestudeerd als Verloskundige in Rotterdam. Haar laatste stage liep zij in deze praktijk en de samenwerking met Hendrikje bleek super; ze vonden elkaar in een gedeelde visie voor méér tijd en aandacht voor de zwangeren. Kimberley is na haar afstuderen direct gestart bij Verloskundige Praktijk Veere.

Het centraal stellen van de zwangere met een persoonlijke benadering is naast deskundigheid belangrijk. Kimberley is leergierig en heeft vele opleidingen naast de Verloskunde gevolgd. Zij is momenteel in opleiding tot MSc. verloskunde-specialist aan de Universiteit van Antwerpen. Deze voltijdse vierjarige masteropleiding combineert zij met het werken in de praktijk.

Kimberley heeft ook de echo opleiding gevolgd en verzorgt in onze praktijk daarmee de echo’s. Daarnaast is zij anticonceptiespecialist en plaatst spiralen.

In 2008 en 2012 is zij moeder geworden van dochter Febe en zoon Luuk. In haar vrije tijd zul je haar tegenkomen bij de paarden en in de natuur.

Nienke Steenhuis, waarnemend verloskundige

Nienke is in 2017 afgestudeerd als verloskundige in Rotterdam. Zij voelt zich prima thuis in onze praktijk en geniet van elk spreekuur en iedere dienst met alle ruimte voor tijd en aandacht.

Met veel plezier staat Nienke dag en nacht klaar voor toekomstige moeders, vaders en misschien wel broertjes en zusjes.

Nienke is naast verloskundige ook echoscopiste. Als zwangere kun je haar tegenkomen tijdens de echo’s, spreekuren en in de dienst.

In 2021 is Nienke moeder geworden van zoon Breg.

Julia Zanders, waarnemend verloskundige –> met zwangerschapsverlof

Julia is in 2016 afgestudeerd als Verloskundige in Rotterdam.

Na haar afstuderen is zij werkzaam geweest als verloskundige in de gehele regio. Zij werkt nu al enkele jaren in Zeeland, waarvan het grootste gedeelte met veel plezier bij onze praktijk.

De manier van werken bij Verloskundige Praktijk Veere sluit goed aan bij Julia’s eigen visie op het vak verloskunde. Zij vindt het belangrijk dat er tijd en ruimte is om iedere zwangere te begeleiden op een manier die bij haar en haar eventuele partner past. Met aandacht voor het natuurlijke proces van de zwangerschap, geboorte en kraamperiode.

In haar vrije tijd zal je Julia het vaakst vinden met haar gezin. In 2019 is zij moeder geworden van zoon Bram.