Verloskundigen

/Verloskundigen
Verloskundigen2019-03-14T11:32:02+00:00

Een compact, professioneel en betrokken team met zelfstandige verloskundigen

Het is ontzettend leuk om iemand te kunnen begeleiden vanaf de eerste echo tot de laatste nacontrole en zo een goede band op te bouwen.
Het geeft ons veel voldoening als aanstaande moeders en vaders zich op hun gemak voelen en hun verhaal en vragen bij ons kwijt kunnen. Wij zien steeds weer dat onze aanpak werkt.

Hendrikje de Backer, zelfstandig en gediplomeerd verloskundige

Na een periode van waarnemen in andere praktijken, kon in 2008 mijn lang gekoesterde wens in vervulling gaan:
Ik opende de deuren van Verloskundige Praktijk Veere. Vanaf 2010 werk ik samen met Kimberley. Iemand met wie ik mijn passie kan delen.

In de loop der jaren groeide de praktijk uit tot een geweldige plattelandspraktijk met twee locaties waar we ook echoscopie aanbieden!
Nu bijna 10 jaar later geniet ik nog iedere dag van mijn vak, het begeleiden van moeders en vaders naar de komst van een nieuw leven in het gezin of juist de geboorte van een gezin door de komst van het eerste kindje voelt voor mij als de kers op de taart. In 2013 (Ferre) en in 2016 (Heike) is het leven van mijn man en mij verrijkt door de geboorte van onze prachtige zoons. Wat een voorrecht om deze reis naar ouderschap te maken.

Ik hoop in de toekomst bij de komst van jullie prachtige kleintje betrokken te mogen zijn!

Hendrikje

Kimberley Berendsen, zelfstandig en gediplomeerd verloskundige en echoscopiste

Zo lang ik me kan herinneren wilde ik maar één ding: verloskundige worden!
Hoe en waar deze fascinatie voor zwangerschappen en geboortes is ontstaan, weet ik niet meer. Wel weet ik dat ik mij – direct nadat ik mijn middelbareschooldiploma op zak had – heb ingeschreven voor de opleiding tot verloskundige.

Tijdens de opleiding is mijn fascinatie overgegaan in pure passie voor zwangerschappen en bevallingen. Het vak is zo enorm boeiend en veelzijdig. Ik geniet dagelijks van mijn werk. Het is een voorrecht om vrouwen en partners te mogen begeleiden tijdens het proces naar ouderschap.

In 2010 ben ik aan de slag gegaan bij Verloskundige Praktijk Veere.
Hendrikje en ik hadden vanaf het eerste moment een klik. Een mooie basis voor de praktijk. Inmiddels heb ik al veel baby’s in Walcheren op de wereld op mogen helpen.

Mijn vrije tijd
besteed ik voornamelijk aan mijn gezin. Ik heb twee kinderen: dochter Febe (2008) en zoon Luuk (2012). Ik ben vaak (met het gezin) in de natuur te vinden en bij de paarden. Daarnaast houd ik mij hobbymatig bezig met fotografie.

Tot ziens op de praktijk!
Kimberley

Nienke Steenhuis, waarnemend verloskundige

Ik geniet van het werk als verloskundige
Ik voel mij prima thuis in deze praktijk en geniet van elk spreekuur en iedere dienst met alle ruimte voor tijd en aandacht. Met veel plezier sta ik dag en nacht klaar voor (toekomstige) moeders, vaders en misschien broertjes en zusjes.

Ik vind het een voorrecht dat ik als verloskundige betrokken mag zijn bij de voor jullie zo speciale momenten. Graag zet ik mij in om deze momenten voor jullie zo mooi en prettig mogelijk te maken.

Nienke

Julia Zanders, waarnemend verloskundige (tijdelijk niet werkzaam)

Ik hou van de zee, het strand plus de rust en de ruimte in Zeeland, Walcheren is voor mij dus het ideale werkgebied.
De manier van werken bij Verloskundige Praktijk Veere sluit goed aan bij mijn eigen visie op het vak verloskunde. Ik vind het belangrijk dat er tijd en ruimte is om iedere zwangere te begeleiden op een manier die bij haar en haar partner past en met aandacht voor het natuurlijke proces van de zwangerschap, geboorte en de kraamperiode.

Ik geniet erg van mijn werk als verloskundige.
Ik vind het bijzonder dit werk te kunnen doen en mensen te mogen begeleiden tijdens zo’n belangrijke gebeurtenis in hun leven. 

Momenteel ben ik zwanger van mijn eerste kind
Bijzonder om het proces nu zelf van zo dichtbij mee te maken.

Tot ziens op de praktijk!