Een zwanger lijf moet net iets meer moeite doen om de warmte van de zomerzon weer kwijt te raken.

De volgende tips helpen:
Je kunt te maken krijgen met de volgende gevolgen van het zitten in de zon: je krijgt het benauwd, wordt snel rood of soms misselijk. Wat zijn de adviezen om toch van het heerlijke weer te kunnen genieten:

Drink voldoende

Wanneer je zwanger bent is het al belangrijk dat je meer drinkt. Wanneer het buiten heel erg warm is, is dit nog belangrijker. Probeer geen frisdranken te drinken, maar ga voor water of kruidenthee. Denk ook eens aan een plakje gember in het water of een stukje fruit zoals citroen of aardbei. Wacht niet tot je dorst krijgt, en drink je drankjes niet té koud. 

Zoek afkoeling

Als je naar buiten gaat, probeer dan in de schaduw te zitten, of leg je voeten in een voetenbadje om wat af te koelen. Ook een natte doek op je voorhoofd of je polsen onder de kraan houden is een effectieve manier om af te koelen. 

Nog mooier is het als je kunt afkoelen in het zwembad. Bovendien is zwemmen een fijne sport als je zwanger bent, omdat beweging in het water minder belastend is voor je spieren. Geen zwembad in de buurt? Je kunt ook een frisse douche nemen. 

Doe het rustig aan

Tijdens de zwangerschap heeft je hart het wat zwaarder. Als het heel warm is heb je nog meer kans op duizeligheid of benauwdheid. Zet vrienden en familie dus wat harder aan het werk en zak zelf lekker achterover op de bank. 

’s Nachts slaap je minder dan wanneer je niet zwanger bent, maar als het warm is wordt dit helemaal moeilijk. Probeer dan ook overdag even te gaan liggen of een dutje te doen. 

Kies voor lichte kleuren

In de zomer heb je het meest aan lichte kleuren, ook al zijn grijs en zwart vaak geliefd onder zwangere vrouwen. Probeer synthetische stoffen te vermijden en ga voor bijvoorbeeld katoen. 

Tips, advies of hulp nodig? Neem contact op